Tagok

A Kowalsky meg a Vega felállása (fotó: Lugosi Dániel)

 • Kowa
  Kowa
  énekes
  A zenekar frontembere 1999-ben alapította a Vegát jó barátja, Jávorszky Béla tanácsai alapján. A zenekar első lemeze, Pimasz Grimasz címmel pedig 2003-ban jelent meg – ami eredetileg egyébként szólóalbumnak készült. A különböző vallások és egyéb spirituális témák iránt érdeklődő Kowa fontosnak tartja, hogy a Vega zenéje fontos mondanivalót közvetítsen a nagyvilág számára, de mégis könnyed, emészthető formában tegye azt. Néhány kivétellel valamennyi zenekari dal szövegét ő szerezte. Kedvenc énekese Everlast (Erik Francis Schrody), a kedvenc zenekarai közé pedig az Alice in Chains, Zombie, Metallica, a Depeche Mode, és a Linkin Park tartoznak. Kedvenc írói Kahlil Gibran és Paulo Coelho, e két író művein kívül pedig a Bhagavad Gita tett mély benyomást rá. Kowa a zenélés mellett jógával foglalkozik, de korábban három könyvet írt és több képet is festett. Családi állapota nős, egy lány- és három fiúgyermek édesapja.
 • Szórád Csaba
  Szórád Csaba
  basszusgitár
  Jimmy 2005-ben csatlakozott a Vegához, ám a Kowával való ismerettsége már jóval korábbra nyúlt vissza. A csapat basszusgitárosa ugyanis 1999-ben az előző zenekarával, az Árnyakkal járta az országot Kowalsky akkori bandájának, a Black-Out előzenekaraként. Jimmy zenei karrierjét szülővárosában, Jászberényben kezdte egy zeneiskolában, de először fúvóshangszeren tanult. A helyzeten sokat segített, hogy édesapja A-kategóriás basszusgitáros volt, így nem is volt kérdés, hogy Jimmy is a gitárok iránt fog érdeklődni. A hangszeresek főnöke egy röpke új-zélandi kitérőt követően vált a Vega basszusgitárosává, az első koncertjére pedig mintegy kétezer ember előtt került sor a Zöld Pardonban. Azóta védjegyévé vált a sportszár viselése, ami 2014-től aranyszínű lesz a Forradalmakon. Kedvenc száma az Utolsó tangó, a Szabad rég, a Jövünk mint a hunok és a Darsan.
 • Vajda Péter
  Vajda Péter
  dobok
  A Vega dobosa, Sóder 2008-ban csatlakozott a bandához. Soci ekkor már tapasztalt zenésznek tudhatta magát, hiszen korábban játszott a Kerozin nevű formációban, majd ő lett a Tankcsapda dobosának, Fejes Tamás roadja. Sóder már gyerekkorában közel került a zenéhez, miután édesapja profi zongorista. Hatévesen próbálta ki a dobolást, amit egyből megszeretett. Zenei tanulmányait Debrecenben, a Rocksuliban folytatta, később pedig tanárként is dolgozott az iskolában. A Vegába Jimmy hívására került be, s néhány hónap próbálást követően 2008 januárjában már ő állt színpadra a csapattal. Első koncertjére Miskolcon került sor, ami saját bevallása szerint “rendkívüli élmény volt”, s nagyon jól érezte magát. Soci a koncerteken Gretsch USA custom dobon játszik, 2014 óta pedig Zildjian cintányérgyártó cég hivatalos endorzere. Mindezeket pedig Artbeat dobverőkkel püföli, amit a cég egyedileg gyárt neki, és amit bárki megvásárolhat a zenekar hivatalos webshopjában.
 • Vidák Robi
  Vidák Robi
  gitár, vokál
  A banda legbohémebb tagja 2011 tavaszán csatlakozott Kowáékhoz akusztikus gitárosként. Robi különleges flamencostílusa üdítően hatott a zenekar hangzásvilágára. A gitározás mellett a zeneszerzésben is aktív csapattagról van szó: a Vega hatodik nagylemezén, az “Évtized lemezére” hallgató korongon társ-producerként is dolgozott, továbbá négy szám alapját ő szerezte a Kowalsky és Fanka által megálmodott Expedíció lemezen. Érdekesség, hogy a zenészcsaládból származó Robi először hegedülni tanult, a gitárral csak később ismerkedett meg. A flamencostílust Spanyolországban, teljesen egyedül sajátította el. Magyarországra visszatérve először bárokban, majd színházakban játszott – a gitárkíséretek mellett pedig színdarabokhoz írt zenéket. A legnagyobb kedvencei Sting, Pavarotti, Chris Cornell (Sound Garden). A kedvenc Vega-száma a Nem igaz, saját elmondása szerint a számára ez a dal “kissé furcsa”, de személyes élmények miatt a Csiszolatlan gyémántok is előkelő helyet foglal el a listáján.
 • Tobak Dani
  Tobak Dani
  akusztikus gitár, vokál
  Dani, a zenekar legfiatalabb és legfrissebb tagja 2016-ban került be a bandába. Előtte is kapcsolatban állt a srácokkal, mivel egy évig dolgozott gitár technikusként a zenekarnál, a taggá válás előtt. Kis kora óta jelen van életében a zene, édesapja hatására kezdett gitározni, majd hat évig klasszikus zenét tanult szülővárosában, Tapolcán. Majd 18 évesen, mikor felkerült Budapestre, az akkor nyíló Budapesti Rocksuli diákjaként folytatta a zenetanulást, ahol a zenekarból először Socival ismerkedett meg. Itt egyébként 2016 eleje óta gitároktatással is foglalkozik. Legnagyobb kedvencei Joe Satriani, Richie Kotzen, a Metallica és a Red Hot Chili Peppers.

Kowalsky meg a Vega | www.kowa.hu | 2017

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress